Zeeuwse oesters

Platte Zeeuwse Oester

De koningin onder de oesters is de platte oester. Deze oester komt voor langs de Oost-Atlantische kust, van Frankrijk tot Noorwegen en is bekend onder de Latijnse naam Ostrea edulis.
De platte oester is een uniek product dat met veel zorg en liefde gekweekt wordt. De totale kweekcyclus kan wel zes jaar duren!
De platte Zeeuwse oester is vrijwel het gehele jaar door in “Top Kwaliteit” te verkrijgen.

Zeeuwse Creuses

Het gebied waar ze opgegroeid zijn. De oesters groeien op in de zuivere Zeeuwse wateren van de Oosterschelde en Grevelingen.

 

De bodem

De Zeeuwse Creuse neemt, net als wijn, de smaak in zich op van de grond waar ze opgroeien. De licht veenachtige bodem geeft de delicate smaak aan de oester, die hem zo speciaal maakt.
De kweekmethode. Door het regelmatig opvissen en uitsorteren van de oester tijdens de groei tot consumptieoester krijgt de oester een meer regelmatige vorm, waar de scherpste kantjes van af zijn. Tevens heeft de oester meer energie in de opbouw van de vis gestoken. Hierdoor is de schelp beter gevuld dan bij de wilde variant.

Zeeuws Oesters
Zon Grafisch Ontwerp © 2008